...

Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Bilgili'den Büyük Başarı

Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son liste geçtiğimiz günlerde bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı. Fakültemiz öğretim üyesi Prof.Dr. Mehmet Bilgili, geçen yıl olduğu gibi bul yıl da dünyanın en etkili bilim insanları listesinde olmayı başardı.

Dünyanın en etkili bilim insanları sıralamasında, “kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” olarak iki kategori listelendi. Listenin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Yıllık Etki Kategorisi: 2020 yılına ait yayınların yukarıdaki kriterlere göre sıralandığı listede, “yıllık etki” kategorisinde toplam 190 bin 63 bilim insanı değerlendirildi. Dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listeye Türkiye’den 1.150 bilim insanı dahil olurken, Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Bilgili Türkiye sıralamasında 279. olarak dünyanın en etkili bilim insanları listesine adını yazdırmayı başardı.

Kariyer Boyu Etki Kategorisi: Kariyer analizinin yapıldığı ve son beş yıllık yayınların atıf etkisine göre dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı “kariyer boyu etki” kategorisinde ise, değerlendirmeye alınan toplam 186 bin 177 kişi arasında Türkiye’den 828 bilim insanı listeye dahil oldu. Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Bilgili, bu kategoride Türkiye sıralamasında 468. olarak dünyanın en etkili bilim insanları listesine adını yazdırmayı başardı.

Elsevier tarafından yayımlanan listelere erişim için tıklayınız.